Over AYYA

Ik ben Iris Verschoor en ik ben de drijvende kracht achter AYYA Handmade. De naam 'AYYA' is afgeleid van de namen van mijn zoons Aydin en Yared en 'Handmade' is de simpele term voor wat ik het liefste doe: dingen maken. 

Ik ben een creatief dier. Het liefste ben ik altijd bezig om iets te maken en anders ben ik ergens in mijn hoofd wel aan het bedenken wat mijn volgende project wordt. Er is in mijn ogen niets mooiers dan iets door je eigen handen te zien ontstaan. Als ik zelf iets bedacht heb en dat door mijn handen vorm krijgt, geeft dat een enorme kick!

Handwerken is mijn passie. Mijn favoriete medium is breien, maar door de jaren heen heb ik ook genaaid, geborduurd en gehaakt (naast het uitproberen van tal van andere creatieve hobby's). En die projecten glippen er nog steeds wel eens tussendoor. Als ik bijvoorbeeld steekmarkeerders maak, dan kom ik weer even in de buurt van het sieraden maken. En als ik voor een creatieve kleine ondernemer een logo of visitekaartje ontwerp, dan ben ik weer terug in de tijd dat ik me stortte op fotografie en scrapbooking.

Breien vind ik de ultieme combinatie van ontspanning en uitdaging: je kan het jezelf letterlijk zo makkelijk of zo moeilijk maken als je maar wilt. Daarom heb ik doorgaans ook niet zo maar één project tegelijk op de naalden staan. Na een intensieve, drukke dag pak ik iets eenvoudigs, waarbij ik niet veel hoef na te denken. Als we een lange autorit voor de boeg hebben, pak ik een paar sokken om aan verder te breien (lekker klein en makkelijk mee te nemen). En voor wat meer uitdaging en om me helemaal in te storten pak ik een ingewikkelder project. Dan ga ik graag inbreien of probeer ik iets dat nog helemaal nieuw voor me is. Er is altijd nog wel iets nieuws te leren!

Door middel van mijn patronen wil ik graag mijn creativiteit met je delen en je helpen om iets bijzonders, iets unieks in je handen te laten ontstaan. Daarnaast maak ik zelf steekmarkeerders voor de webshop en ben ik op de uitkijk naar andere vrolijke, unieke accessoires voor het breien. Dus wie weet wat er in de toekomst nog meer naar de webshop komt!